Vennene mine liker ikke partneren min: Hva kan jeg gjøre?

Noen ganger når vi møter noen og innleder et nytt forhold, bekymrer vi oss for at de ikke vil bli akseptert av vennekretsen vår. Hvor stor betydning skal vi gi venners godkjenning?
Vennene mine liker ikke partneren min: Hva kan jeg gjøre?
María Alejandra Castro Arbeláez

Skrevet og verifisert av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Siste oppdatering: 08 mai, 2019

Du har nylig møtt noen og startet et forhold. Før eller senere kommer øyeblikket når du introduserer din partner for vennene dine. Dette er et viktig skritt for å sikre deres bånd. Men du lurer kanskje på: “Hva skal jeg gjøre hvis vennene mine ikke liker partneren min?”

Hvis de er gamle venner som du stoler på, forteller de deg det rett ut. Hvis de ikke vet hvordan de skal uttrykke det, vil de vise deg det på en eller annen måte.

Av denne grunn er det viktig å få tid til å møtes. Dette vil gi dem en sjanse til å uttrykke sine bekymringer høyt, men alltid med respekt.

Vennene mine liker ikke partneren min … Hvordan løser jeg problemet?

Mine venner liker ikke min partner. Hva kan jeg gjøre?

Før du snakker med vennene dine, vil det være en god idé å svare på noen spørsmål for deg selv. For eksempel, hva betyr vennene mine for meg? Hva har de tenkt om andre partnere? Hva kan være årsaken til at vennene mine ikke liker partneren min? Vet partneren min det? Hva tenker han/hun?

Noen ganger er venner som søstre. Dette er ikke nødvendigvis positivt hvis vi tenker på familie som restriktiv eller undertrykkende. Når en vennegruppe er en slags klan, må en ny ankomst gå gjennom mange tester før de er godkjent av gruppen.

Er det derfor vennene dine ikke liker partneren din? Hvis du tror det er tilfelle, plager det deg sannsynligvis ikke. Det er åpenbart ikke mulig å gjøre alle fornøyde, eller passe inn i enhver gruppe.

Hvis du er i et forhold med noen som gjør at du føler deg bra med deg selv, kan resten bare være et spørsmål om tid.

Reflekter over romantisk kjærlighet

Det er noe veldig viktig for alle å gjøre når de er i et forhold: tenk over ditt eget konsept om kjærlighet. Spesielt konseptet romantisk kjærlighet.

Mine venner liker ikke min partner. Hva kan jeg gjøre?

Formålet med denne undersøkelsen er å finne et solid, realistisk grunnlag som kan gi deg trivsel. Dette hjelper deg med å klargjøre din visjon, forlate foreldede ideer og frigjøre deg selv fra idealiseringer.

Med andre ord, du kan ikke forvente å bygge et ekte forhold basert på gammeldagse ideer midt i det 21. århundre.

Etter å ha reflektert dypt over konseptet romantisk kjærlighet, er det en god idé å tenke over hvor godt dine ideer og forventninger passer til virkeligheten.

Liker du din partner?

Hvis “vennene mine liker ikke partneren min” er en bekymring som resonerer med deg, er det viktig at du seriøst stiller spørsmålet om du selv liker partneren din. Husk at velvære er viktig for alle relasjoner.

Mine venner liker ikke min partner. Hva kan jeg gjøre?

Med hensyn til partneren din, kan du kanskje høre på vennene dine hvis du velger det andre alternativet i de fleste av disse spørsmålene.

  • Føler du respektert, eller kritiserer partneren din enhver beslutning du gjør?
  • Elsker partneren din deg som du er, eller oppdager han/hun stadig feil?
  • Liker partneren din at du har venner, eller vil han/hun heller at dere tilbringer 24 timer i døgnet sammen?
  • Ler du mye, eller er du ulykkelig, bitter og tårefull?
  • Er du redd for din partners sinne? Unngå du å konfrontere ham/henne?
  • Viser han/hun bekymring for deg, dine behov, din tid og din frykt, eller blir han/hun unnvikende når du ber om hjelp?

Finn balansen mellom det vennene dine forteller deg og hva du tenker, opplever og føler med partneren din selv. Ikke ignorere andres meninger, men ikke la deg bli helt revet med av det de sier.

Snakk med vennene dine, kommuniser med partneren din, men fremfor alt, vær ærlig mot deg selv.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.