Dine armer er det eneste smykket jeg vil ha rundt halsen min

Dine armer er det eneste smykket jeg vil ha rundt halsen min
María Alejandra Castro Arbeláez

Vurdert og godkjent av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Siste oppdatering: 22 desember, 2022

Noen drømmer om en dag å eie sitt eget hjem, andre om å være rike og mektige. Mange ønsker å ha masse penger, den beste luksusbilen eller de mest verdifulle og fremtredende gjenstandene. Jeg vil bare ha det vakreste smykket rundt halsen min: dine armer.

Jeg trenger ikke dyre perlekjeder eller fornemme diamanthalsbånd. Disse tingene fyller ikke mitt hjerte og min sjel. Og som andre ikke-materielle varer, har de kanskje en høyere økonomisk verdi, men selvfølgelig når de ikke halvparten av den symbolske verdien av det som gjør meg lykkelig.

Dine armer gir meg glede fordi de har en enestående emosjonell verdi. Prisen kan ikke engang sammenlignes med alt gull i verden. De har en storhet og en unik betydning som bare en mor kan forstå og oppleve denne ville følelsen av utelukkende moderlig preferanse.

Mitt barn, la meg bekjenne mitt ønske i dette livet. Dine armer er det eneste smykket jeg vil ha rundt halsen min. Det er ikke noe annet påskudd enn å gi meg gleden av å skjemme deg bort med det du trenger, for deg og for meg. Å uttrykke all kjærligheten jeg føler for mitt kjære barn, og å føle meg elsket av det mest fantastiske vesen jeg noensinne har kjent.

Dine armer er det eneste smykket jeg vil ha rundt halsen min

“Mamma: det vakreste ordet som mennesket uttrykker”

– Frase fra Khalil Gibran –

Dine armer rundt halsen min, tegn på kjærlighet uten grenser

Siden du kom til verden, skinner halsen min elegant med mitt beste smykke: armene dine. Den juvelen er ikke mer enn refleksjonen av en veldig dyp kjærlighet. Et tegn på hverken mer og eller mindre enn en kjærlighet uten grenser.

Armene dine rundt halsen min lærer meg om et av de mest hellige båndene. Kjærlighetens tråder forener to sjeler som en gang har vært forbundet av en streng og tidligere var en del av samme person. Nå vises denne foreningen gjennom intet mindre enn dine små og uttrykksfulle armer.

Dette underet som jeg stoler så mye på siden jeg fikk min favorittittel, “mamma”, er det som bringer meg nærmere deg. Det gir meg tegn på at all min innsats og offer har båret frukter. Alt jeg har gjort for å få deg hit i dag har definitivt vært verdt det.

Jeg fornemmer parfymen din. Den berusende, vanedannende lukten av livet fascinerer mine sanser hver kveld og hver dag. Jeg kan høre din skjøre pust og hjerteslag. Jeg får gåsehud av å forstå at nå hører du hjertet mitt igjen, men fra et annet perspektiv.

I ni måneder lyttet du til meg fra innsiden. I dag er armene dine fast til meg, fra den støyende verden utenfor. I dag er jeg fremdeles ditt tilfluktssted, og du holder deg med kroppen min, jeg er også den som beskytter deg og gir deg varme.

Dine armer, livets skatt

armene dine er den vakreste juvelen

gaven

Jeg finner ro, og jeg puster fred. Fremfor alt invaderer en uforklarlig glede min sjel. Jeg føler at lykke overfyller meg. Jeg gjenoppdag kjærlighetens betydning. Jeg opplever mitt eget vesen som noe helt annet enn det jeg tidligere hadde kjent.

Det er bare at jeg aldri har vært så viktig for noen. Jeg forstår at jeg er din verden. Jeg forstår også at du er min. Du har blitt det lyset som belyser min vei. Den anekdoten fullfører historien til livet vårt. Stokken som jeg støtter meg til for å stå og kjempe hver dag.

Dine armer er for meg den guiden som indikerer hvor jeg må gå. Du er rett og slett alt som er riktig. Det er derfor kjære, du er det eneste smykket jeg for alltid vil ha rundt halsen min. Min største grunn til stolthet og tilfredshet. Perlen eller diamanten som er i stand til å vekke min beundring og hengivenhet hver dag i mitt liv.

Det kan interessere deg ...
Amming ernærer sjelen og varmer hjertet
Du er mamma
Les det hos Du er mamma
Amming ernærer sjelen og varmer hjertet

Amming er mer enn noe som gir næring til spedbarnet. Det ernærer sjelen og varmer hjertet og beroliger frykt og ensomhet.  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Innholdet på Du er mamma er utelukkende skrevet for lærings- og informasjonsformål. Det kan ikke under noen omstendigheter erstatte diagnostisering, råd eller behandling fra en fagperson. Ved tvil er det best å konsultere en spesialist.