Jeg visste ikke hva kjærlighet var før du kom inn i livet mitt

Jeg kjente ikke ekte kjærlighet før du kom inn i livet mitt. Du endret min måte å se og føle alt på, å tenke og elske.
Jeg visste ikke hva kjærlighet var før du kom inn i livet mitt
María Alejandra Castro Arbeláez

Vurdert og godkjent av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Siste oppdatering: 22 desember, 2022

Hele tiden trodde jeg at jeg visste hva kjærlighet var, men jeg tok feil. Jeg visste ikke hva kjærlighet var før du kom inn i livet mitt. I hvert fall ikke på den måten, hvor denne kjærligheten har blitt skapt på den mest naturlige og ekte måte. En hengivenhet og beundring som aldri før har vært forestilt, tatt til virkelig uante nivåer.

Før du kom inn i livet mitt, kjente jeg ikke en kjærlighet så ren, hjerteskjærende og dyp. Den mest oppriktige og betingelsesløse kjærligheten. Den typen som ikke kjenner noen grenser. En kjærlighet som er i stand til å gi alt uten å forvente noe tilbake. En følelse som fylte meg fra det sekundet du ble født, alltid intakt, på tross av alle omstendigheter. Evig og uendelig.

Jeg har aldri forstått det nære forholdet mellom kjærlighet og full lykke. Du ble morgensolen og melodien til hver av ettermiddagene mine. Mitt lys på hver mørke dag, luften med duften av liv som jeg puster inn hver dag.

Du ble mitt ønske om å fortsette å prestere og kjempe. Motoren som driver meg fremover. Den lille krykken som er i stand til å holde meg på beina hver dag. Det lille vesenet som ga meg muligheten til å se friskheten i barndommen min fra andre øyne.

Mitt lille barn, jeg ser på deg og forstår hvor feil jeg tok. For hvis noe er sikkert, er det at du kom for å redefinere begrepene mine om dedikasjon, hengivenhet og offer. For å fylle hjemmet mitt med glede. I utgangspunktet for å fortelle meg at jeg ikke visste hva kjærlighet var før du kom inn i livet mitt.

Et maleri av en mor som koser seg med babyen sin.

Mine dager, før du kom inn i livet mitt

I dag kan jeg si at morsrollen forandret livet mitt på en radikal måte. Og det spiller ingen rolle, siden du kom inn i livet mitt, om livet er mitt bedre eller verre, enklere eller mer komplisert. Du formet meg som menneske fordi du braste inn på det kalde føderommet.

Jeg visste at jeg hadde mer tid og flere venner til du kom inn i livet mitt. Siden da har jeg investert sekunder, minutter, dager, uker og måneder i kjærlighetens bank. Jeg kan bekrefte at jeg ble millionær, med den eneste rikdommen som har sann verdi. Jeg fikk en bestevenn for livet, min prins eller prinsesse fra et endeløst eventyr.

Avslapping, minneverdige turer og fantastiske turer preget mitt daglige liv før jeg ble forelder. Jeg ville valgt å sove eller danse netter i strekk til du kom inn i livet mitt. Jeg kjente ingen bekymringer eller farer, men i dag forstår jeg alt det jeg gikk glipp av før du kom inn i livet mitt.

Før du kom inn i livet mitt, forsto jeg ikke verdien av et smil og vekten av et blikk. Jeg husket ikke uskylden og ømheten som gikk tapt i min søte barndom. Ikke engang da jeg møtte pappa følte jeg at kjærlighet kunne være så uforgjengelig, evig og uoverkommelig.

Å elske med en intensitet som aldri er sett før. Før du kom inn i livet mitt, hadde jeg aldri vært så viktig for noen. Jeg hadde heller ikke tenkt på hvor vakkert det kunne være å se deg vokse. Å vokse lykkelig, lykkelige, sammen. Jeg forsto at jeg kunne bli verden for den mest spesielle personen i livet mitt.

Da du kom, ble jeg kjent med den mest fantastiske kjærligheten

En blond hvit kvinne som kysser sin svarte sønn som hun bærer i en bæresele.

Da du bestemte deg for å være en del av denne sprø verden, begynte jeg å oppleve den mektigste, fantastiske og givende kjærligheten. Det til en mor, i stand til å flytte fjell. Så kraftig at den oppnår det umulige. Jeg oppdaget magien i det berømte mor-barn-forholdet, et bånd som går utover blodet. Et nært og uforlignelig bånd.

Jeg forsto og så på nært hold det som er så ofte nevnt, men så komplisert å forklare: “Livets mirakel“. Det lille vesenet som får hjertet mitt til å banke intenst, er det som pleide å bevege seg inni meg. Du var en del av kroppen min og har kommet til verden med hjertet mitt i hendene dine.

Du har brast inn i livet mitt som den universelle sannheten. Du kom for å gi meg den helligste tittelen; mor. Og du er her for å lære meg like mye som jeg lærer deg – enda mer! Uansett hvor mange år som går, vil jeg ikke miste evnen til undring, og jeg vil aldri slutte å bli overrasket. Absolutt, jeg kjente ikke kjærlighet før du kom inn i livet mitt, mitt lille stykke av himmelen.

Forsidebilde med tillatelse fra Editorial Bromera

Det kan interessere deg ...
15 sitater om den vakre opplevelsen av å være mor
Du er mamma
Les det hos Du er mamma
15 sitater om den vakre opplevelsen av å være mor

Vil du lese noen kjente sitater om den fantastiske opplevelsen av å være mor? Nedenfor deler vi 15 av dem. Les dem alle og se om du kjenner deg igj...


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Innholdet på Du er mamma er utelukkende skrevet for lærings- og informasjonsformål. Det kan ikke under noen omstendigheter erstatte diagnostisering, råd eller behandling fra en fagperson. Ved tvil er det best å konsultere en spesialist.