Bestemor, den vakreste stjernen på himmelen

Bestemor, den vakreste stjernen på himmelen
Elena Sanz Martín

Vurdert og godkjent av psykologen Elena Sanz Martín.

Siste oppdatering: 22 desember, 2022

Min bestemor var den beste gaven dere kunne ha gitt meg, mamma og pappa … den mest verdifulle skatten i min barndom som jeg fortsatt holder mitt hjerte nær. Og selv om jeg savner henne hver dag, føler jeg at hun alltid er med meg, med sin arv og sine leksjoner.

Hennes arv har vært så enorm i mitt vesen at jeg føler at hun er til stede i hvert øyeblikk. Hver kveld når jeg savner henne, ser jeg bare på himmelen. Fordi jeg vet veldig godt hvor jeg skal finne det vakre lyset som lyser opp skrittene mine.

I dag ser jeg på himmelen med beundring og litt nostalgi. Fordi, mellom tårer og tristhet, vet jeg at bestemoren min nå er den vakreste stjernen på himmelen, den største av alle og den som naturlig skiller seg ut på grunn av sin skjønnhet.

Det er der jeg kan finne trøst i hennes fravær, som er så inderlig smertefullt for meg. Det er der jeg kan finne svaret på alle mine spørsmål. Jeg setter pris på at den samme energien peker ut veien for meg. Selv uten hennes fysiske tilstedeværelse har hun blitt min rollemodell og et eksempel på livet som jeg skal følge.

Bestemor, det vakreste emosjonelle avtrykket

Min bestemor er det vakreste emosjonelle avtrykket som jeg vil bære i min sjel for alltid. Jeg bærer hvert av hennes ord og råd på huden min. Jeg har også en anekdote for hver av de vakreste øyeblikkene i livet mitt.

Hun er en mentor for de vakreste og ømmeste minnene fra barndommen min. Den søte damen med grått hår og hender rynket av tidenes kraft. Den spesielle lukten av søt parfyme og den evige kjærligheten til “pyntegjenstander”, som alltid passet på dekorasjoner og småting.

Klem fra bestemor

Min bestemor er det emosjonelle avtrykket som får meg til å tro på meg selv. Hennes stolthet og beundring fikk meg til å se meg selv som en kunstner, alltid talentfull. Hun var en samler av tegneserier og tegninger og en tilhenger av dans og ting. Det var som om hun hadde en fulltidsjobb som historieforteller, og hun var umåtelig behagelig.

Armene hennes var alltid tilgjengelige for å løfte meg opp. Over tid var det ingenting som forandret seg, fordi de fortsatte å gi de mest helbredende klemmer. Tørkepapir for tårer ble gitt med et lyttende øre som ingen andre, et kyss, et mykt kjærtegn … et kjærlighetsminne som vil vare evig.

Bestemor, stjernen som aldri vil slukke

Min bestemor er en stjerne. Selv om jeg noen ganger ikke ser den, vet jeg at den alltid vil være der. Hun vil aldri dø i mitt hjerte, for hun er evig og udødelig. Hun kan rett og slett være usynlig for å hvile.

I min barndom var bestemor en heltinne med hvitt hår, den som lærte meg om hemmelighetenes fortrolighet og verdien av smilet til noen man elsker. Hun var ren hengivenhet og ømhet, overfylt av kjærlighet som var ubegrenset og uendelig. Rett og slett ubeskrivelig.

Bestemor og barnebarn

Kvelder fulle av leker, sanger og historier. Lukten av kaker og ulike delikatesser som toppet hver spesielle matbit. Alle innfallene hun hadde og oppfylte. All den emosjonelle lærdommen, takket være hennes uuttømmelige visdom og livserfaring.

Hun er fortsatt her i dag, der hun belyser min skjebne og styrer mine skritt. Fra himmelen. Og avstanden spiller ingen rolle, siden hun alltid har gaven av å være ved siden av meg, av å følge med og støtte meg som alltid. Og det at jeg ikke kan berøre henne spiller ingen rolle, siden jeg vet at jeg fortsatt kan stole på henne takket være den store arven hun etterlot seg da hun dro.

Skinn som bare du vet hvordan, min vakre bestemor. Jeg vil alltid se opp og håpe å se deg, fortsette å elske deg, føle at du aldri fysisk har forlatt denne verden og vite at du fortsatt er her, fordi du ikke klarte å ta med deg minnene mine.

De sier at man ikke er der hvor kroppen er, men der hvor man er mest savnet. Det er her at du er så savnet. Min bestemor, du forblir i live i dette hjertet, som ikke slutter å elske deg og gråte for deg. Jeg kjemper hver dag, slik at essensen din ikke forsvinner. Du er fortsatt hos meg, for alltid.

Det kan interessere deg ...

Besteforeldre dør aldri – de blir bare usynlige
Du er mamma
Les det hos Du er mamma
Besteforeldre dør aldri – de blir bare usynlige

Besteforeldre dør aldri - de blir usynlige. De har evig livs gave, som tar rot i hvert barns hjerte, som holder dem mer levende enn noensinne med h...
Innholdet på Du er mamma er utelukkende skrevet for lærings- og informasjonsformål. Det kan ikke under noen omstendigheter erstatte diagnostisering, råd eller behandling fra en fagperson. Ved tvil er det best å konsultere en spesialist.