Pappaen min er også veldig viktig for oppdragelsen min

Pappaen min er også veldig viktig for oppdragelsen min
María Alejandra Castro Arbeláez

Vurdert og godkjent av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Siste oppdatering: 22 desember, 2022

Pappaen min er så viktig for min oppdragelse. Denne barndomshelten guider meg gjennom hele mitt liv og er min rollemodell – i tillegg til min elskede mor – som jeg ser opp til, og følger etter hvert som jeg vokser opp.

Pappaen min er synonymt med moro, styrke og ømhet. Han er den robuste mannen som holdt meg fast, til tross for å være redd for å såre meg. Han så meg som liten, hjelpeløs og skjør. Imidlertid så er han en person som bar meg forsiktig og som i dag fortsatt har nøkkelen til hjertet mitt.

Pappaen min er lykke med full kraft

Pappa har et par sterke armer som alltid er klar til å gi de mest helbredende og trøstende klemmer, enten for å forme meg som person og uttrykke dyp kjærlighet og få meg til å føle meg elsket, eller for å trøste meg når jeg er lei meg og livet føles vanskelig.

Pappa har alltid vært som et kompass i livet mitt. Når jeg er forvirret, vender jeg meg til ham for hans kloke råd og de klare og mest relevante ordene. Han er en beskytter og leder meg frem på min vei.

Far og barn

Han finner alltid de rette kjærlige ordene, som kommer i de øyeblikkene jeg trenger dem mest. Han representerer hvordan jeg ønsker å føle meg elsket, få omsorg, og bli verdsatt og respektert av en partner i fremtiden, eller, med sin hengivent, viser han meg hvordan en kvinne må behandles for å føle seg elsket og bli forelsket, hver dag.

Pappaen min er sterkere og modigere enn en romersk gladiator, og sterk som eik i vanskelige tider. Han øser av ord og kjærtegn som helbreder.

Han er en kriger som lærte meg, sammen med sin kjærlighet til livet, å omfavne livet med fasthet og innsats for de vi elsker. Han setter seg selv i bakgrunnen og prioriterer familien som sin stolthet og glede.

Pappaen min er kjent for å tøye grenser for å gjøre meg glad. Han finner de smaleste og mest bortgjemte veiene for å gi farge til dem og gjøre min uskyldige verden lykkelig. Og derfor vil jeg alltid være takknemlig for både mor og far, for at de tilfredsstiller alle mine behov.

For alt dette og enda mer, vil jeg alltid hevde at denne sjarmerende og magiske personen er fylt med ren og ubetinget kjærlighet som kan vises i de søte gestene, blikkene eller smilene, som overgår alle ord.

Far og barn sover

Pappaen min vet hvordan han skal lære meg å leke

D enne anonyme helten våkner til alle døgnets tider, kommer hjem trøtt etter en slitsom arbeidsdag, og fortsatt bruker han masse tid på å være med meg. Han spør meg hvordan dagen min var, hva jeg lærte på skolen eller vil til og med spille et spill sammen med meg.

Derfor er tiden sammen med pappaen min ikke bare lek og moro, han vet også hvordan han skal lære meg å leke. Det er mer underholdende å lære farger, tall og bokstaver gjennom sang eller gjennom lek som bare han kan finne på.

Pappaen min er den beste målvakten. Han er min beste krigshest i parken. Han er haien som skremmer meg og får oss til å le når vi leker i vannet, og en trygg venn om nettene når jeg er redd for spøkelser som kanskje vil dukke opp.

Av alle disse grunnene og mange flere, er pappen min også selve fundamentet i oppdragelsen min. La han få sin rettmessige plass, uansett omstendighetene, ettersom det å få et barn, behøver to. Min kjærlighet vil alltid være evig og betingelsesløs for begge mine foreldre.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.