Fordelene med ricinusolje

Ricinusolje er spesielt kjent for sin evne til å hjelpe til med å vokse hår. Mange kvinner bruker det av og til på øyenbryn og øyevipper.
Fordelene med ricinusolje

Siste oppdatering: 02 mai, 2022

Ricinusolje er rik på ricinolsyre (87 til 91 %) som gir den den høyeste og mest stabile viskositetsindeksen blant alle vegetabilske oljer. Oljen kommer fra ricinusbønnen, en plante dyrket som oljefrø for industriell og prydbruk. Den har en rekke industrielle bruksområder, inkludert produksjon av såper, legemidler, parfymer, tonika og emulgatorer og mye mer.

De mest populære bruksområdene for ricinusolje

  • Sminkefjerner
  • En avslappende massasjeolje
  • Fuktighetskrem for hår, hud og negler
  • Reparerer flisete tupper og skadet hår generelt
  • Et stimulerende middel for vekst av hår, øyenbryn, øyevipper og negler
  • Adjuvans ved hard hud og liktorn
  • Reduserer arr og strekkmerker
  • Beroligende mot insektbitt

Selv om dette produktet kan gi fordeler, kan misbruk av det føre til ubehagelige situasjoner. Derfor anbefales konsekvent og ansvarlig bruk.

Bivirkninger

Ricinusolje har blitt brukt som et rensemiddel i husholdningen. Dette er imidlertid ikke en anbefalt bruk, da det forårsaker flere helsefarer. Faktisk har bruken av ricinusolje i hjemmet skapt en del kontroverser i det vitenskapelige miljøet.

Ricinusolje kommer fra et homonymt frø som består av ricinolsyrer. Det ble tatt i bruk av forskjellige kulturer som et oralt middel mot forstoppelse. Men selv om det “hjelper” mot dette problemet, har det betydelige bivirkninger, som:

  • Diaré
  • Kvalme
  • Oppkast
  • Svakhet
  • Dehydrering
  • Tap av appetitt
  • Magesmerter

Det er viktig at uansett hvilken bruk du ønsker å gjøre av denne oljen, bør du først konsultere legen din. Du bør ikke under noen omstendigheter ty til råd fra personer som ikke tilhører det vitenskapelige miljøet, da dette kan sette helsen din i fare (både på kort og lang sikt).

Kosmetiske fordeler med ricinusolje

Et nærbilde av et øye.

Som nevnt ovenfor, er en av de mest utbredte bruksområdene for lakserolje som et stimulerende middel for vekst av hår, negler, øyevipper og øyenbrynshår. Dessuten, ved å bruke den daglig i omtrent 15 dager, kan du allerede se fordelene. Dette skyldes det høye innholdet av vitaminer og antioksidanter.

Øyenvipper og øyenbryn

For å dra nytte av oljen for økt vekst av øyenbrynene og øyevippene, anbefaler vi at du kaster mascaraflasken, siden du bare trenger selve kosten. Deretter er det første du bør gjøre å plassere børsten i kokende vann for å desinfisere den og fjerne eventuelle sminkerester. Tørk den deretter med et rent håndkle før du dypper den i oljen. Påfør til slutt oljen før du legger deg.

Den ideelle tiden å bruke oljen på er utvilsomt om natten rett før du skal sove, da dette vil redusere sjansene for at oljen kan komme inn i øynene dine, irritere dem og gjøre deg ubehagelig.

Hår

Ricinusolje er tykk og vanskelig å fjerne hvis den brukes i overkant. Derfor vil en teskje være nok til at du kan spre den fra midten av håret mot tuppene. La det virke i 30 minutter og vask deretter håret som vanlig. Dette vil hjelpe det til å bli mer hydrert og sterkere.

Negler

Denne kraftige oljen stimulerer også veksten til neglene. Ha oljen på negler og neglebånd for å fukte huden og styrke neglene.

Fuktighetskrem med ricinusolje

Lotion på en kvinnes ben med et hjerte tegnet inn.

Som nevnt før, stimulerer oljen vekst, men den kan også bidra til å fukte huden og håret dypt.

Hvis du ønsker å bli kvitt tørre albuer, knær og hæler, påfør noen dråper olje og du vil se hvordan disse områdene om 15 dager vil være mye jevnere og se bedre ut generelt.

Konklusjon

Ricinusolje er et produkt som kan brukes til visse problemer, som å fukte huden og håret. Moderasjon er imidlertid viktig for å unngå å få det i øynene, for eksempel når du fukter øyelokkområdet eller fremmer veksten av øyenbryn og øyevipper.

Det kan interessere deg ...
3 måter å sminke seg raskt på
Du er mamma
Les det hos Du er mamma
3 måter å sminke seg raskt på

I denne artikkelen vil vi gi deg tre måter du kan sminke deg raskt på. Vi vil alle gjerne ha mer tid til på å ta vare på oss selv, men det går ikke...



  • Abin Keen M, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatology Online Journal. Julio-Agosto 2016. 7 (4): 311-315.
  • Azadmard-Damirchi, Sodeif & fathi achachlouei, Bahram & Alirezalu, Kazem & Alirezalu, Abolfazl & Hesari, Javad & Emami, Shiva. (2011). Physiological and Medicinal Properties of Castor Oil.
  • Patel, Vinay R et al. “Castor Oil: Properties, Uses, and Optimization of Processing Parameters in Commercial Production.” Lipid insights vol. 9 1-12. 7 Sep. 2016, doi:10.4137/LPI.S40233.
  • Purnamawati S, Indrastuti N, et al. The role of moisturizer in dressing various kinds of dermatitis: a review. Clinical Medicine and Research. Diciembre 2017. 15 (3-4): 75-87.
  • Reis Gavazzoni Mª F. Hair cosmetics: an overview. International Journal of Trichology. Enero-Marzo 2015. 7 (1): 2-15.
  • Vieira C, Evangelista S, et al. Effect of ricinoleic acid in acute and sub chronic experimental models of inflammation. Mediators of Inflammation. 2000. 9 (5): 223-228.