Barnet mitt, mitt største kunstverk

Barnet mitt, mitt største kunstverk
Elena Sanz Martín

Vurdert og godkjent av psykologen Elena Sanz Martín.

Siste oppdatering: 22 desember, 2022

“Barnet mitt er mitt største kunstverk.” Du kan høre denne frasen, eller noe lignende, i en barselgruppe, et venterom eller på en kafé. Uansett hvordan en mor velger å si det, er den underliggende følelsen tydelig.

Og det er ikke trivielt. Uansett om du er velsignet med kunstnerisk talent, er det ikke noe større kunstverk eller skapelse enn livets mirakel.

Dette mesterverket tar 9 måneder å skape, og en levetid å utvikle. Voila! Det største kunstverket til hvert par.

Mitt barn, et kunstverk

Tenk på det: en mor begynner å knytte seg til barnet sitt selv om babyen fortsatt er i livmoren. Hun føler hvordan dette vesenet, som fortsatt er så avhengig av kroppen hennes, skaper et livet av seg selv.

Og hun vet at denne lille, som en gang var en del av henne, forstår henne bedre enn noen andre.

Barnet mitt: Mitt beste kunstverk

Barnet ditt føler smerten den, akkurat som de en gang følte hjerteslagene fra innsiden av deg.

De kjenner din styrke, fordi de hørte sukkene dine av tretthet, og de dype pustene som fulgte dem, presset deg videre. De følte at du kjempet for det som en gang virket umulig.

Barn kommer inn i livet bevæpnet og beskyttet med denne kunnskapen. Selv om barnet ditt kan virke forsvarsløst, beholder deres lille, søte kropp livets hemmeligheter.

Mitt barn, mitt største kunstverk, er i stand til å bevege meg.

Mitt barn har styrken, kraften, den overnaturlige gaven som transporterer meg til fortiden mens jeg er her i nåtiden og tenker på fremtiden.

Alle tre tar form i et eneste øyeblikk, gjennom en eneste handling av kjærlighet: morskap.

Spedbarn inspirerer ømhet og uskyld i oss. Deres evne til å bringe fred i våre travle og raske liv overskrider kraften i noen kunstverk. Deres små vitser og uttrykk er mer fascinerende enn smilet til Mona Lisa.

Barnet mitt: Mitt beste kunstverk

Barnet mitt overgår ethvert kunstverk

Lukten av barnets hud, deres rampete påfunn og alt de uttrykker i blikket sitt: dette er større enn noe kunstverk.

Å se på et barn som vokser opp er like underlig og fascinerende som noen av Frida Kahlos fantasier.

Å se at mitt barn står overfor konflikter, føler seg håpløst eller frustrert, er mer forstyrrende enn noe som Van Gogh eller Munch har gjort. Med deres forskjellige fasetter og atferd, i offentligheten og hjemme, er mitt barn mer flerdimensjonalt enn et kubistisk portrett av Picasso.

Ankomsten av et barn kan skifte konseptene til det sublime og det mesterlige. Det er ikke noe museum som kan inneholde noe så magisk. Og ingen kunstverk kan sammenligne med sannheten selv. Dette er et arbeid som uttrykker så mye, men inspirerer enda mer.

Tegningen av barndommen er umulig å motstå. Mitt barn er mitt største kunstverk – et som jeg er fornøyd med å tenke stille på. Jeg er en typisk mor, henrykt av det vesenet som har blitt mesteren i hennes liv.

Fordyp deg i dette kunstverket. Gi slipp. Et kyss, en klem eller et enkelt “Jeg elsker deg, mamma” er nok til å forføre deg.

Tross alt er barnet ditt frukt av kjærligheten, inkarnasjonen av deres felles forhåpninger.

Stopp opp og sett pris på barnet ditt. Observer alle detaljer, ta alt inn. Føl deg velsignet av hver og en av deres dyder, og aksepter deres små feil.

Nyt deres skjønnhet og beundre deres naturlige ynde. Oppdag den sanne betydningen av en kjærlighet uten grenser i din lille.

Det kan interessere deg ...
Lukten av babyen din – en sensasjonell forbindelse
Du er mamma
Les det hos Du er mamma
Lukten av babyen din – en sensasjonell forbindelse

Det finnes antagelig få ting som kan vekke til live og forsterke kjærligheten vår som lukten av en baby. Ingen annen lukt vil påvirke deg på samme ...
Innholdet på Du er mamma er utelukkende skrevet for lærings- og informasjonsformål. Det kan ikke under noen omstendigheter erstatte diagnostisering, råd eller behandling fra en fagperson. Ved tvil er det best å konsultere en spesialist.